duminică, 23 mai 2010

Beneficiile uleiului de migdale dulci


Uleiul de migdale dulci a fost folosit în Egiptul antic de către oamenii din pătura de sus a societăţii pentru prepararea unui unguent de masaj alături de miere, vin şi scortişoară. În zilele noastre uleiul de migdale dulci este utilizat la scară largă în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale. Conţinutul său ridicat de acizi linoleici şi oleici îl fac extrem de valoros în îngrijirea pielii, a unghiilor şi a părului. Este important de ştiut că unele produse naturale au efecte mai rapide şi vizibile când sunt folosite pe piele mai degrabă decât atunci când sunt consumate, din această categorie făcând parte mierea, zaţul de cafea, banana, laptele, castravetele, uleiul de măsline, uleiul de migdale dulci etc.
În principal uleiul de migdale este utilizat foarte mult în masaj, după cum se poate observa faptul că foarte multe produse destinate masajului au ca bază ulei de migdale. Acesta se absoarbe uşor, lăsând o piele catifelată, nu grasă şi îngrijeşte datorită efectelor calmante şi emoliente.
Beneficiile uleiului de migdale sunt variate, şi ar fi bine să le luăm în considerare pe unele dintre ele cum ar fi: conţine acizi graşi benefici pentru piele de aceea o catifelează şi o hrăneşte; calmează iritaţiile şi previne vergeturile; poate fi folosit pentru toate tipurile de piele; este un emolient foarte bun pentru pielea crăpată şi uscată; este recomandat pentru atenuarea cearcănelor; netezeşte ridurile şi previne îmbătrânirea pielii; hraneşte scalpul şi oferă strălucire părului; repară dermatite şi eczeme, arsuri superficiale; este un demachiant excelent, mai ales în cazul machiajului rezistent la transfer etc.
Având în vedere faptul că uleiul are atâtea proprietăţi îl recomand spre folosire pe tot corpul, din vârful firului de păr, până în vârful degetelor. Cel mai bine este să îl foloseşti după baie sau duş, în locul uleiului hidratant sau a cremei de corp, se aplică pe pielea umedă şi se masează până la absorbţie. Pentru păr, acesta poate fi masat pe pielea capului şi întins pe firul de păr înainte de spălat. Bucură-te de bogăţiile naturii şi renunţă la unele produse cosmetice care pe lângă chimicale, conţin si conservanţi dăunători pielii.

marți, 4 mai 2010

Surpriza!!!



STAY TUNED!!!

Summer look!!!



După cum ne-a obişnuit vremea, am trecut de la cizmuliţele de iarnă la sandale, fuste scurte şi topuri lejere. Să lăsăm şi machiajul să exprime fericirea îl legătură cu venirea verii. Pentru a evidenţia cât mai mult trăsăturile feţei vara aceasta ne vom axa pe culori calde, pastelate, demne de un machiaj... transparent.
Dacă tenul îţi permite poţi renunţa la fondul de ten, în favoarea unei creme hidratante răcoritoare cu SPF, care nu va bloca efectul benefic al razelor de soare asupra pielii tale. Este important de reţinut faptul că măştile (aplicate seara, înainte de culcare) cu castraveţi sau cu lapte sunt benefice tenului în această perioadă a anului. În cazul în care doreşti poţi aplica o pudră translucidă pentru uniformizare, după crema hidratantă.
Pomeţii pot fi răsfăţaţi cu nuanţe de piersică, roz pal, iar în cazul în care singura culoare folosită la machiaj este cea a pomeţilor (ochii doar cu rimel iar buzele cu un gloss transparent) poţi îndrăzni să foloseşti o nuanţă de lila.
Pentru machiajul ochilor este nevoie de un rimel rezistent la transfer, un creion negru sau maro şi un fard de pleoape de o nuanţă identică cu pielea ta, sau puţin mai deschisă. Creionul se aplică atât pe pleoapa mobilă cât şi pe cea fixă într-o linie foarte subţite, fardul se aplică pe pleoapa mobilă până la pliu, acoperind şi creionul. Rimelul se aplică îmtotdeauna “desenând” un zigzag de-a lungul genei. Machiajul ochilor este opţional, doar rimelul este un must have sezonul acesta. Sfatul meu este să nu folosiţi altceva decât rimel, decât dacă doriţi să corectaţi linia ochiului.
Se poartă sprâncenele groase cu forma cât mai naturală. Nu mai pensa sprâncenele foarte subţiri şi după o formă atipică celei în care au crescut ele în mod normal. Pentru un look natural este esenţial să le laşi să revină la forma lor iniţială şi doar să elimini firele care par a fi în exces.
Buzele trebuie hidratate foarte bine în fiecare dimineaţă şi seara mai ales pentru că vara au tendinţa de a se usca. Pentru machiajul natural descris anterior poţi opta pentru un gloss transparent sau roz pal sidefat.
În continuare....spor la inimi frânte!!!