marți, 10 august 2010

Războiul cu... coaforul!!!



În ultima vreme am tot auzit plângeri de la prietenele mele legate de coafor, unele se tem să mai meargă la salon, altele au avut experienţe îngrozitoare la saloanele de coafură şi atunci refuză orice contact cu acestea, preferând să se tundă singure sau să meargă la acelaşi coafor de cartier unde îşi făceau minunatul bob când erau mici.
Astfel m-am gândit să vin în sprijinul tuturor cu câteva sfaturi pentru a putea învinge acest război cu coaforul. Cel mai important este să nu ne zgârcim... dacă dorim o tunsoare sau o coafură de calitate, uşor de întreţinut, este important să mergem la stilistul care ni se pare puţin mai scump, să folosim produse de întreţinere a părului de calitate, mai scumpe, cât şi uneltele de modelare şi coafare a părului (cum ar fi placa de păr, ondulatorul...)trebuie să îndeplinească anumite caracteristici pentru a nu dăuna foarte mult firului de păr. Folosind produse de calitate, părul va fi mai uşor de coafat, de modelat, şi cu o tunsoare avantajoasă look-ul tău va fi de invidiat.
Este important de asemenea să ştii ce îţi doreşti, înainte să te duci la un stilist. Cu toate că există stilişti din mâna cărora ies opere de artă există posibilitatea ca tu să fii dezamăgită de rezultat. Acest lucru se datorează faptului că stilistul nu te cunoaşte, nu ştie ce îţi doreşti, iar tu nu te-ai informat sau nu te-ai gândit ce să îi spui. Discută cu acesta asupra culorii potrivite tenului tău, liniile frizurii potrivite fizionomiei tale, cum îţi place să te coafezi în mod normal (coadă, coc, lăsat pe spate, răvăşit etc), cât de scurt sau lung îţi doreşti să ai părul, cât de des eşti dispusă sau ai timp să îl aranjezi, cât şi ce produse de stzling ai acasă. Aceste informaţii îi vor fi utile stilistului şi astfel veţi putea alege coafura perfectă şi cel mai important, uşor de întreţinut acasă.
Este esenţial de reţinut că o frizură reuşită la salon, va arăta la fel de bine şi realizată de tine, doar dacă îţi îngrijeşti părul şi foloseşti produsele corespunzătoare. Astfel ne putem da seama că o frizură nereuşită nu trebuie să fie neapărat eşecul stilistului, dar putem, cu ajutorul acestuia, să arătăm de invidiat.

Soarele, rău da’ bun! The sequel…



Acum voi vorbi tot despre efectele razelui soarelui. Acest lucru pentru că tuturor ne place să ne expunem la soare, şi, să fim sinceri, ne place să îi vedem şi pe ceilalţi… expuşi la soare.
Se spune că bronzul este sănătos, atâta vreme cât nu te arzi. Este adevărat, dar pentru a obţine un bronz sănătos este nevoie de o expunere progresivă la soare, treptată, începând cu câte 20-30 de minute zilnic, evitând orele de vârf în care soarele arde puternic. Şi ce ne vor spune unii cititori, împătimiţi ai expunerii la soare şi a privirilor indiscrete dar admirative ale celorlalţi… “nu-i nimic, mă ascund sub umbrelă…”. Cu siguranţă această metodă este cea mai bună, pentru a nu părăsi plaja, dar este important de menţionat faptul că nisipul reflectă 17% din razele ultraviolete, astfel expunerea este continuă chiar şi atunci când ne ascundem sub umbrelă. Esenţial este să nu uităm de crema cu protecţie UVA şi UVB. De asemenea trebuie menţionat faptul că persoanele cu piele deschisă la culoare, care au şi un regim alimentar bogat în grăsimi au un risc mai mare de apariţie a cancerului de piele. Să nu uităm totuşi că arsurile solare la nivelul pielii sunt periculoase pentru oricine, deoarece fiecare arsură distruge o parte a ţesutului sănătos şi viu, astfel arsurile repetate produc modificări ireversibile.
Atenţie amatoarelor de aspect glamour la plajă... s-a constatat că parfumurile, apa de toaletă şi alte produse cosmetice conţin uneori substanţe care, sub acţiunea razelor solare, pigmentează pielea. Atenţie sporită la aceste produse dacă nu se doreşte un aspect de „101 dalmaţieni”, şi, de ce nu, poate în această vară cu toţii ne vom da seama de faptul că aspectul natural trezeşte instinctul animalic întotdeauna... şi... până la urmă... asta ne dorim nu?!

Soarele, rău da’ bun!



Lumea este bombardată de razele nocive ale soarelui.... (pardon)... pielea ta este atacată în permanenţă de soare... (nu-i bine)... atat razele UVA cât şi razele UVB fac parte din categoria elementelor nocive pentru piele... (şi mă întreb)... „Dar ce are soarele ăsta cu noi de ne arde în aşa hal?”
Răspunsul este foarte simplu: ESTETICA... (ce!?!?!?!?!). Vara a început deja, unii au fost la plaja, altii îi invidiază pe cei care au fost şi încearcă şi ei să ajungă la pădure într-o poieniţă sau la piscină, pentru a căpăta bronzul perfect astfel încât să stârnească, la rândul lor, invidia celor care nu au ralizat asta până acum. Bronzul fără linii, uniform, culoarea perfectă, şi rezultatul dorit necesită o expunere indelungată la soare, cu pielea cât mai... descoperită. Domnişoarele, preocupate de estetică, vor îndura căldura şi sufocarea la temperaturi toride doar pentru a obţine acel look de invidiat (şi mă întreb...) „Nu este vina esteticii?” Consumatoarele de soare vor da din cap ruşinate, aprobând faptul că nu soarele este cel nociv, ci expunerea necontrolată la razele acestuia dăunează. În orice revistă, la tv, pe panouri, vom vedea mesaje referitoare la acest subiect, la cât de important este să ne protejăm... împotriva soarelui (evident), dar cumva toate aceste avertizări sunt ignorate.
Nu sunt aici să militez împotriva soarelui, sunt aici pentru a avea grijă de...estetică. Expunerea moderată la soare, în afara orelor critice, conferă pielii o strălucire şi un aspect sănătos, de asemenea întăreşte rezistenţa la infecţii, cât şi la arsuri solare ulterioare. Pe de altă parte soarele ajută în cazul depresiei şi sporeşte buna dispoziţie ridicând moralul. Să nu uităm de faptul că expunerea la soare facilitează fabricarea vitamine D de către organism, ajută la scăderea nivelului colesterolului, întăreşte sistemul imunitar, şi aduce multe alte beneficii printre care şi o culoare frumoasă a pielii, durabilă, uniformă, care ajută la... estetică!
Soarele are un program încărcat, aşa că ediţia următoare vom încerca să stabilim o întâlnire productivă cu el, pentru noi şi pentru sănătatea noastră...(şi estetica?!?!?!?)