marți, 10 august 2010
Soarele, rău da’ bun! The sequel…
Acum voi vorbi tot despre efectele razelui soarelui. Acest lucru pentru că tuturor ne place să ne expunem la soare, şi, să fim sinceri, ne place să îi vedem şi pe ceilalţi… expuşi la soare.
Se spune că bronzul este sănătos, atâta vreme cât nu te arzi. Este adevărat, dar pentru a obţine un bronz sănătos este nevoie de o expunere progresivă la soare, treptată, începând cu câte 20-30 de minute zilnic, evitând orele de vârf în care soarele arde puternic. Şi ce ne vor spune unii cititori, împătimiţi ai expunerii la soare şi a privirilor indiscrete dar admirative ale celorlalţi… “nu-i nimic, mă ascund sub umbrelă…”. Cu siguranţă această metodă este cea mai bună, pentru a nu părăsi plaja, dar este important de menţionat faptul că nisipul reflectă 17% din razele ultraviolete, astfel expunerea este continuă chiar şi atunci când ne ascundem sub umbrelă. Esenţial este să nu uităm de crema cu protecţie UVA şi UVB. De asemenea trebuie menţionat faptul că persoanele cu piele deschisă la culoare, care au şi un regim alimentar bogat în grăsimi au un risc mai mare de apariţie a cancerului de piele. Să nu uităm totuşi că arsurile solare la nivelul pielii sunt periculoase pentru oricine, deoarece fiecare arsură distruge o parte a ţesutului sănătos şi viu, astfel arsurile repetate produc modificări ireversibile.
Atenţie amatoarelor de aspect glamour la plajă... s-a constatat că parfumurile, apa de toaletă şi alte produse cosmetice conţin uneori substanţe care, sub acţiunea razelor solare, pigmentează pielea. Atenţie sporită la aceste produse dacă nu se doreşte un aspect de „101 dalmaţieni”, şi, de ce nu, poate în această vară cu toţii ne vom da seama de faptul că aspectul natural trezeşte instinctul animalic întotdeauna... şi... până la urmă... asta ne dorim nu?!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu