marți, 23 martie 2010

Intreţinetea produselor de make-up


Produsele de make-up sunt o “binecuvântare” prin diversitatea lor. Spun acest lucru deoarece găsim produse speciale pentru tipurile de ten, pentru zi/seară, iarnă sau vară etc. Cu cât sunt mai multe şi diveste, cu atât ne dorim să avem din fiecare câte ceva. Lucrul cel mai important pe care multă lume îl uită este faptul că, şi aceste produse trebuie menţinute, trebuie să fie păstrate în ordine şi la un moment dat expiră şi astfel trebuie aruncate.

- Poţi folosi pentru stocare genţi speciale pentru machiaj care au tot felul de compartimente speciale şi sunt benefice şi pentru călătorii, acestea păstrând machiajul la întuneric şi îl fereste de umezeală. Genţile sunt diferite şi pentru toate buzunarele.

- Este important de ştiut faptul că aceste produse pot aduna bacterii de-a lungul timpului daca nu sunt păstrate cum trebuie. Ai aici câteva sfaturi care te pot ajuta.

- Nu adăuga apă în nici un produs; la un moment dat sfaturi din diferite surse (pentru ca fardul aplicat să reziste mai mult sau să fie mai intes) spuneau că puţină apă în fard va face minuni. Acest lucru este fals deoarece, în primul rând se întăreşte fardul şi în al doilea rând apa este un mediu proice pntru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor.

- Aplicatoarele trebuie schimbate regulat, la maxim 3-4 luni, între timp este important să fie spălate cu apa caldă şi cu un săpun cu PH neutru, şampon de bebeluşi sau săpun antibacterian cel putin odată pe săptămână, dacă nu la fiecare utilizare. Orice aplicator se masează uşor cu degetele în timpul spălării, cu atenţie la pensule să nu iasă perii. Se clătesc foarte bine şi se strang uşor cu un prosop pentru a înlătura excesul de apă apoi se lasă la uscat.

- Alte aparate cum ar fi ondulatoarele de gene sau penseta se curăţă cu o dischetă de vată folosită la demachiat şi alcool sanitar. Astfel se previne inmulţirea bacterilor. Partea gumată a aparatului de ondularea genelor se înlocuieşte odata la 6 luni, deoarece aceasta se uzează şi poate dăuna genelor.

- Dacă un produs îşi schimbă culoarea, consistenţa sau mirosul (de obicei capătă miros rânced) trebuie aruncat deoarece ori este prea vechi ori nu a fost păstrat în condiţii optime şi poate dăuna pielii.

- De asemenea, în general, produsele cosmetice expiră după aproximativ trei ani. Pentru a ţine mai bine minte cănd ai achiziţionat un produs şi când l-ai desfăcut poţi scrie cu un marker data pe el. În acest fel vei observa mai uşor dacă un produs a expirat. Pentru a fi mai chic poţi opta pentru nişte etichete drăguţe pe care poţi scrie data ca apoi să le lipeşti pe produsele tale. Avantajul este că eticheta protejează scrisul şi rămâne pe produs. Detalii şi comenzi poţi găsi pe http://www.onceopened.com/index.htm

- Este bine de reţinut faptul că anumite produse naturale găsite în comerţ sunt mai puţin rezistente în timp (expiră mai repede) decât cele care conţin mai mulţi conservanţi. Pentru a preveni acest lucru este bine să citiţi ingredientele sau cantinatea de conservanţi pe care o au.

- Cel mai important este ca, în momentul în care ai achiziţionat un produs cosmetic, să te asiguri că nu a fost deschis. Apoi este esenţial ca produsele să fie păstrate într-un loc întunecat, răcoros şi uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Întotdeauna, după folosire, verifică dacă ai închis capacul produsului. În fapt, fondul de ten, pudrele, fardurile de ochi şi obraz trebuie ţinute într-un loc întunecat şi răcoros, pentru a le prelungi perioada de viaţă. Rujul trebuie ţinut în frigider într-o cutie, acest lucru pentru a se păstra textura rujului. Dacă pui şi creioanele de buze şi ochi în frigider, nu mai există şansele să se rupă în momentul în care le foloseşti sau le ascuţi.

Perioada de expirare după deschiderea produsului:




Ai aici câteva idei despre perioada de viaţă a unui produs de make-up din momentul în care acesta a fost deschis. Aceste sfaturi vin în ajutorul tău în cazul în care pe produs nu exista desenată cutiuţa cu capac deschis care indică perioada de expirare, de exemplu : 12M=12 luni.

Fondul de ten
  • Lichid – se păstrează timp de un an. Dacă îşi schimbă pigmentul sau mirosul trebuie aruncat. Fiind lichid, există mai multe şanse de dezvoltare a bacteriilor. Cel pe bază de ulei se poate păstra pe o perioadă de 18 luni.
  • Solid/pudră – au perioada cea mai lungă de viaţă, putând fi păstrate până la 3 ani dacă sunt ţinute în condiţii optime şi aplicatoarele sunt spălate şi schimbate regulat.
  • Anticearcănul poate fi păstrat timp de 12 luni dacă este lichid sau pe şi până la 18 luni dacă este pe bază de ulei sau dacă este stick.
Blush şi pudră
  • Fardul de obraz cremă sau pudră, trebuie ţinut între 6 luni şi un an. Fardul de obraz nu se aseamănă cu pudra de finisare după fondul de ten şi are această perioadă mai scurtă de menţinere deoarece conţine pigmenţi de culoare ce pot altera mai repede.
Creion de buze şi ochi, tuş
  • Creioanele în general pot avea durata de viaţă de până la 2 ani atâta timp cât sunt curăţate (ascuţite) înainte de fiecare utilizare (pentru înlăturarea impurităţilor de pe suprafaţa creionului)
  • Tuşurile de ochi trebuie ţinute între 3 şi 6 luni.
Ruj, luciu de buze
  • Luciul de buze are durata mai scurtă decât rujul, de 6 luni până la un an.
  • Rujul poate fi ţinut între 2-3 ani, dacă a fost păstrat în condiţii optime, dacă nu miroase ciudar (a rânced) şi dacă minim odată la 3 luni a fost introdus scurt de câteva ori într-un recipient cu alcool sanitar pentru curăţare.
  • Rujul cu factor SPF îşi poate pierde eficacitatea după 2-3 ani.
  • Dacă ai avut o răceală sau infecţie şi ai folosit ruj, este important să îl cureţi cu alcool după fiecare aplicare.

Fardul de ochi

  • Pudră – între 12 luni şi 2 ani
  • Lichid – între 12-14 luni
  • Aplicatoarele trebuie curăţate regulat cum am explicat în articolul anterior
  • În cazul unei infecţii aplicatoarele şi fardurile folosite trebuie aruncate imediat cum au apărut simptomele şi schimbate regulat până acestea dispar.
Rimelul
  • Perioada de viaţă este între 3 şi 6 luni
  • Rimelul intră cel mai des în contact cu ochiul (care fiind cald şi umed este raiul pentru bacterii) de fiecare dată când pensula ajunge în containerul rimelului şi apoi pe gene exista riscul contaminării, astfel, acest produs are durata de viaţă cea mai scurtă.
  • Dacă rimelul s-a uscat mai depede decât perioada de expirate poţi să îl ţii într-un pahar cu apă caldă pentru a se înmuia pasta, cu atenţie însă, capacul trebuie foarte bine închis pentru a evita pătrunderea apei în container.

marți, 9 martie 2010

Do’s and dont’s in Makeup




Foarte mulţi specialişti oferă informaţii perţioase despre machiaj...fracţionate, astfel îţi este greu să înţelegi exact ceea ce trebuie să faci când aplici machiajul, şi cum să o faci, prin urmare tot la salon ajungi. Pentru a nu fi total dependentă de stilist există câteva elemente Must Do. Urmând sfaturile de mai jos, vei observa că succesul unui machiaj reuşit va purta numele tău.
Cel mai important lucru este că, înainte de a aplica orice fel de machiaj, tenul trebuie să fie foarte bine curăţat şi hidratat. Aplică după aceea o bază pentru machiaj (fie cremă, ori un produs special ce serveşte ca bază). Vei observa cum tenul devine mai luminos, are aspect îngrijit, iar machiajul va avea un aspect proaspăt pe durată mai lungă.
Blend, blend...blend!!! Amestecă foarte bine culorile aplicate pe faţă, fie că este vorba de fardul de ochi, fie că este vorba de blush, sau tonuri diferite de pudră. Orice culoare aplicată trebuie foarte bine amestecată cu restul culorilor sau cu fondul de ten, deoarece vrem să obţinem un aspect foarte bine finisat. În plus, cu siguranţă oricine a criticat pe tipa de langă, care are două pătrate albastre sau negre pe ochi, în loc de un smokey eyes de admirat. De asemenea, nu exageraţi cu straturile de fard....clovnii sunt draguţi doar la circ!


Anul acesta se poartă genele lungi!!! Este important în acest caz să contactezi un specialist în detrimentul achiziţionării genelor din comerţ. În primul rând, din punct de vedere estetic, genele aplicate fir cu fir de un specialist arată mult mai bine decât cele din comerţ tăiate de noi acasă pentru a găsi look-ul perfect. De asemenea cu privire la produsele folosite pentru fixarea lor, pot fi mai dăunătoare cele găsite în comerţ. Tot cu privire la estetică, varietatea formei , lungimii şi desimii genelor, cu un finisaj perfect, se obţine numai la salon