Produsele de make-up sunt o “binecuvântare” prin diversitatea lor. Spun acest lucru deoarece găsim produse speciale pentru tipurile de ten, pentru zi/seară, iarnă sau vară etc. Cu cât sunt mai multe şi diveste, cu atât ne dorim să avem din fiecare câte ceva. Lucrul cel mai important pe care multă lume îl uită este faptul că, şi aceste produse trebuie menţinute, trebuie să fie păstrate în ordine şi la un moment dat expiră şi astfel trebuie aruncate.
- Poţi folosi pentru stocare genţi speciale pentru machiaj care au tot felul de compartimente speciale şi sunt benefice şi pentru călătorii, acestea păstrând machiajul la întuneric şi îl fereste de umezeală. Genţile sunt diferite şi pentru toate buzunarele.
- Este important de ştiut faptul că aceste produse pot aduna bacterii de-a lungul timpului daca nu sunt păstrate cum trebuie. Ai aici câteva sfaturi care te pot ajuta.
- Nu adăuga apă în nici un produs; la un moment dat sfaturi din diferite surse (pentru ca fardul aplicat să reziste mai mult sau să fie mai intes) spuneau că puţină apă în fard va face minuni. Acest lucru este fals deoarece, în primul rând se întăreşte fardul şi în al doilea rând apa este un mediu proice pntru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor.
- Aplicatoarele trebuie schimbate regulat, la maxim 3-4 luni, între timp este important să fie spălate cu apa caldă şi cu un săpun cu PH neutru, şampon de bebeluşi sau săpun antibacterian cel putin odată pe săptămână, dacă nu la fiecare utilizare. Orice aplicator se masează uşor cu degetele în timpul spălării, cu atenţie la pensule să nu iasă perii. Se clătesc foarte bine şi se strang uşor cu un prosop pentru a înlătura excesul de apă apoi se lasă la uscat.
- Alte aparate cum ar fi ondulatoarele de gene sau penseta se curăţă cu o dischetă de vată folosită la demachiat şi alcool sanitar. Astfel se previne inmulţirea bacterilor. Partea gumată a aparatului de ondularea genelor se înlocuieşte odata la 6 luni, deoarece aceasta se uzează şi poate dăuna genelor.
- Dacă un produs îşi schimbă culoarea, consistenţa sau mirosul (de obicei capătă miros rânced) trebuie aruncat deoarece ori este prea vechi ori nu a fost păstrat în condiţii optime şi poate dăuna pielii.
- De asemenea, în general, produsele cosmetice expiră după aproximativ trei ani. Pentru a ţine mai bine minte cănd ai achiziţionat un produs şi când l-ai desfăcut poţi scrie cu un marker data pe el. În acest fel vei observa mai uşor dacă un produs a expirat. Pentru a fi mai chic poţi opta pentru nişte etichete drăguţe pe care poţi scrie data ca apoi să le lipeşti pe produsele tale. Avantajul este că eticheta protejează scrisul şi rămâne pe produs. Detalii şi comenzi poţi găsi pe http://www.onceopened.com/index.htm
- Este bine de reţinut faptul că anumite produse naturale găsite în comerţ sunt mai puţin rezistente în timp (expiră mai repede) decât cele care conţin mai mulţi conservanţi. Pentru a preveni acest lucru este bine să citiţi ingredientele sau cantinatea de conservanţi pe care o au.
- Cel mai important este ca, în momentul în care ai achiziţionat un produs cosmetic, să te asiguri că nu a fost deschis. Apoi este esenţial ca produsele să fie păstrate într-un loc întunecat, răcoros şi uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Întotdeauna, după folosire, verifică dacă ai închis capacul produsului. În fapt, fondul de ten, pudrele, fardurile de ochi şi obraz trebuie ţinute într-un loc întunecat şi răcoros, pentru a le prelungi perioada de viaţă. Rujul trebuie ţinut în frigider într-o cutie, acest lucru pentru a se păstra textura rujului. Dacă pui şi creioanele de buze şi ochi în frigider, nu mai există şansele să se rupă în momentul în care le foloseşti sau le ascuţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu