Ai aici câteva idei despre perioada de viaţă a unui produs de make-up din momentul în care acesta a fost deschis. Aceste sfaturi vin în ajutorul tău în cazul în care pe produs nu exista desenată cutiuţa cu capac deschis care indică perioada de expirare, de exemplu : 12M=12 luni.
Fondul de ten
- Lichid – se păstrează timp de un an. Dacă îşi schimbă pigmentul sau mirosul trebuie aruncat. Fiind lichid, există mai multe şanse de dezvoltare a bacteriilor. Cel pe bază de ulei se poate păstra pe o perioadă de 18 luni.
- Solid/pudră – au perioada cea mai lungă de viaţă, putând fi păstrate până la 3 ani dacă sunt ţinute în condiţii optime şi aplicatoarele sunt spălate şi schimbate regulat.
- Anticearcănul poate fi păstrat timp de 12 luni dacă este lichid sau pe şi până la 18 luni dacă este pe bază de ulei sau dacă este stick.
- Fardul de obraz cremă sau pudră, trebuie ţinut între 6 luni şi un an. Fardul de obraz nu se aseamănă cu pudra de finisare după fondul de ten şi are această perioadă mai scurtă de menţinere deoarece conţine pigmenţi de culoare ce pot altera mai repede.
- Creioanele în general pot avea durata de viaţă de până la 2 ani atâta timp cât sunt curăţate (ascuţite) înainte de fiecare utilizare (pentru înlăturarea impurităţilor de pe suprafaţa creionului)
- Tuşurile de ochi trebuie ţinute între 3 şi 6 luni.
- Luciul de buze are durata mai scurtă decât rujul, de 6 luni până la un an.
- Rujul poate fi ţinut între 2-3 ani, dacă a fost păstrat în condiţii optime, dacă nu miroase ciudar (a rânced) şi dacă minim odată la 3 luni a fost introdus scurt de câteva ori într-un recipient cu alcool sanitar pentru curăţare.
- Rujul cu factor SPF îşi poate pierde eficacitatea după 2-3 ani.
- Dacă ai avut o răceală sau infecţie şi ai folosit ruj, este important să îl cureţi cu alcool după fiecare aplicare.
Fardul de ochi
- Pudră – între 12 luni şi 2 ani
- Lichid – între 12-14 luni
- Aplicatoarele trebuie curăţate regulat cum am explicat în articolul anterior
- În cazul unei infecţii aplicatoarele şi fardurile folosite trebuie aruncate imediat cum au apărut simptomele şi schimbate regulat până acestea dispar.
- Perioada de viaţă este între 3 şi 6 luni
- Rimelul intră cel mai des în contact cu ochiul (care fiind cald şi umed este raiul pentru bacterii) de fiecare dată când pensula ajunge în containerul rimelului şi apoi pe gene exista riscul contaminării, astfel, acest produs are durata de viaţă cea mai scurtă.
- Dacă rimelul s-a uscat mai depede decât perioada de expirate poţi să îl ţii într-un pahar cu apă caldă pentru a se înmuia pasta, cu atenţie însă, capacul trebuie foarte bine închis pentru a evita pătrunderea apei în container.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu