marți, 10 august 2010

Războiul cu... coaforul!!!



În ultima vreme am tot auzit plângeri de la prietenele mele legate de coafor, unele se tem să mai meargă la salon, altele au avut experienţe îngrozitoare la saloanele de coafură şi atunci refuză orice contact cu acestea, preferând să se tundă singure sau să meargă la acelaşi coafor de cartier unde îşi făceau minunatul bob când erau mici.
Astfel m-am gândit să vin în sprijinul tuturor cu câteva sfaturi pentru a putea învinge acest război cu coaforul. Cel mai important este să nu ne zgârcim... dacă dorim o tunsoare sau o coafură de calitate, uşor de întreţinut, este important să mergem la stilistul care ni se pare puţin mai scump, să folosim produse de întreţinere a părului de calitate, mai scumpe, cât şi uneltele de modelare şi coafare a părului (cum ar fi placa de păr, ondulatorul...)trebuie să îndeplinească anumite caracteristici pentru a nu dăuna foarte mult firului de păr. Folosind produse de calitate, părul va fi mai uşor de coafat, de modelat, şi cu o tunsoare avantajoasă look-ul tău va fi de invidiat.
Este important de asemenea să ştii ce îţi doreşti, înainte să te duci la un stilist. Cu toate că există stilişti din mâna cărora ies opere de artă există posibilitatea ca tu să fii dezamăgită de rezultat. Acest lucru se datorează faptului că stilistul nu te cunoaşte, nu ştie ce îţi doreşti, iar tu nu te-ai informat sau nu te-ai gândit ce să îi spui. Discută cu acesta asupra culorii potrivite tenului tău, liniile frizurii potrivite fizionomiei tale, cum îţi place să te coafezi în mod normal (coadă, coc, lăsat pe spate, răvăşit etc), cât de scurt sau lung îţi doreşti să ai părul, cât de des eşti dispusă sau ai timp să îl aranjezi, cât şi ce produse de stzling ai acasă. Aceste informaţii îi vor fi utile stilistului şi astfel veţi putea alege coafura perfectă şi cel mai important, uşor de întreţinut acasă.
Este esenţial de reţinut că o frizură reuşită la salon, va arăta la fel de bine şi realizată de tine, doar dacă îţi îngrijeşti părul şi foloseşti produsele corespunzătoare. Astfel ne putem da seama că o frizură nereuşită nu trebuie să fie neapărat eşecul stilistului, dar putem, cu ajutorul acestuia, să arătăm de invidiat.

Soarele, rău da’ bun! The sequel…



Acum voi vorbi tot despre efectele razelui soarelui. Acest lucru pentru că tuturor ne place să ne expunem la soare, şi, să fim sinceri, ne place să îi vedem şi pe ceilalţi… expuşi la soare.
Se spune că bronzul este sănătos, atâta vreme cât nu te arzi. Este adevărat, dar pentru a obţine un bronz sănătos este nevoie de o expunere progresivă la soare, treptată, începând cu câte 20-30 de minute zilnic, evitând orele de vârf în care soarele arde puternic. Şi ce ne vor spune unii cititori, împătimiţi ai expunerii la soare şi a privirilor indiscrete dar admirative ale celorlalţi… “nu-i nimic, mă ascund sub umbrelă…”. Cu siguranţă această metodă este cea mai bună, pentru a nu părăsi plaja, dar este important de menţionat faptul că nisipul reflectă 17% din razele ultraviolete, astfel expunerea este continuă chiar şi atunci când ne ascundem sub umbrelă. Esenţial este să nu uităm de crema cu protecţie UVA şi UVB. De asemenea trebuie menţionat faptul că persoanele cu piele deschisă la culoare, care au şi un regim alimentar bogat în grăsimi au un risc mai mare de apariţie a cancerului de piele. Să nu uităm totuşi că arsurile solare la nivelul pielii sunt periculoase pentru oricine, deoarece fiecare arsură distruge o parte a ţesutului sănătos şi viu, astfel arsurile repetate produc modificări ireversibile.
Atenţie amatoarelor de aspect glamour la plajă... s-a constatat că parfumurile, apa de toaletă şi alte produse cosmetice conţin uneori substanţe care, sub acţiunea razelor solare, pigmentează pielea. Atenţie sporită la aceste produse dacă nu se doreşte un aspect de „101 dalmaţieni”, şi, de ce nu, poate în această vară cu toţii ne vom da seama de faptul că aspectul natural trezeşte instinctul animalic întotdeauna... şi... până la urmă... asta ne dorim nu?!

Soarele, rău da’ bun!



Lumea este bombardată de razele nocive ale soarelui.... (pardon)... pielea ta este atacată în permanenţă de soare... (nu-i bine)... atat razele UVA cât şi razele UVB fac parte din categoria elementelor nocive pentru piele... (şi mă întreb)... „Dar ce are soarele ăsta cu noi de ne arde în aşa hal?”
Răspunsul este foarte simplu: ESTETICA... (ce!?!?!?!?!). Vara a început deja, unii au fost la plaja, altii îi invidiază pe cei care au fost şi încearcă şi ei să ajungă la pădure într-o poieniţă sau la piscină, pentru a căpăta bronzul perfect astfel încât să stârnească, la rândul lor, invidia celor care nu au ralizat asta până acum. Bronzul fără linii, uniform, culoarea perfectă, şi rezultatul dorit necesită o expunere indelungată la soare, cu pielea cât mai... descoperită. Domnişoarele, preocupate de estetică, vor îndura căldura şi sufocarea la temperaturi toride doar pentru a obţine acel look de invidiat (şi mă întreb...) „Nu este vina esteticii?” Consumatoarele de soare vor da din cap ruşinate, aprobând faptul că nu soarele este cel nociv, ci expunerea necontrolată la razele acestuia dăunează. În orice revistă, la tv, pe panouri, vom vedea mesaje referitoare la acest subiect, la cât de important este să ne protejăm... împotriva soarelui (evident), dar cumva toate aceste avertizări sunt ignorate.
Nu sunt aici să militez împotriva soarelui, sunt aici pentru a avea grijă de...estetică. Expunerea moderată la soare, în afara orelor critice, conferă pielii o strălucire şi un aspect sănătos, de asemenea întăreşte rezistenţa la infecţii, cât şi la arsuri solare ulterioare. Pe de altă parte soarele ajută în cazul depresiei şi sporeşte buna dispoziţie ridicând moralul. Să nu uităm de faptul că expunerea la soare facilitează fabricarea vitamine D de către organism, ajută la scăderea nivelului colesterolului, întăreşte sistemul imunitar, şi aduce multe alte beneficii printre care şi o culoare frumoasă a pielii, durabilă, uniformă, care ajută la... estetică!
Soarele are un program încărcat, aşa că ediţia următoare vom încerca să stabilim o întâlnire productivă cu el, pentru noi şi pentru sănătatea noastră...(şi estetica?!?!?!?)

miercuri, 9 iunie 2010

Make-up colours…


Pe timpul verii este bine de ştiut că nu putem aplica aceleaşi reguli de machiaj ca pe timpul iernii. Cu toate acestea, vara ne putem juca cu nuanţe vii, vibrante care să ne stimuleze benefic starea de spirit şi care să ne ajute în cuceririle pe care le vom face la mare sau seara în club. Este bine de reţinut că, mai întâi trebuie să ne pregătim tenul pentru soarele de afară.
Mai întâi se curăţă foarte bine tenul, apoi se poate pulveriza pe faţă, cu ajutorul unui spray, apă minerală (naturală, nu foarte acidulată) sau apă termală. După ce aceasta s-a uscat se poate continua cu demachierea şi aplicarea tonicului. Crema de faţă este foarte importantă deoarece, în primul rând, trebuie să aibă un factor de protecţie solară de minim 15, astfel reducem riscurile apariţiei ridurilor şi pigmentării pielii. Măştile cu castraveţi sunt de asemenea benefice pielii, cu precizarea că acestea trebuie făcute seara, înainte de culcare, şi nu cu câteva minute înainte de a aplica machiajul.
Pentru machiaj este de preferat ca, înainte de a aplica orice produs, să aşteptăm să intre crema hidratantă bine în piele. Este recomandată o pudră de faţă în detrimentul fondului de ten, mai ales trebuie evitat fondul de ten 3 în 1 deoarece acesa astupă porii. Bronzerul este un must în această vară, pentru buze un gloss incolor sau roz pal, cu un balsam de buze cu SPF aplicat înainte.
În privinţa culorilor aplicate la ochi...GO WILD! Cu toate că se poartă foarte mult aspectul natural, poţi opta pentru o pudră de faţă, un gloss, un bronzer în obraji, şi un verde pal, albastru pal, roz, orange etc. doar pe pleoapa mobilă, până la pliul ochiului, fără creion contur. Pentru final un mascara rezistent la transfer şi... te poţi bucura de soare. Pentru machiajul de seara, tot ce trebuie să faci este să foloseşti în locul fardurilor pale de pe timpul zilei, nuanţe puternice, cu adaugarea unui creion contur, numai în cazul în care este nevoie de corectarea formei ochiului. În rest...te poţi bucura de vară!!!

duminică, 23 mai 2010

Beneficiile uleiului de migdale dulci


Uleiul de migdale dulci a fost folosit în Egiptul antic de către oamenii din pătura de sus a societăţii pentru prepararea unui unguent de masaj alături de miere, vin şi scortişoară. În zilele noastre uleiul de migdale dulci este utilizat la scară largă în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale. Conţinutul său ridicat de acizi linoleici şi oleici îl fac extrem de valoros în îngrijirea pielii, a unghiilor şi a părului. Este important de ştiut că unele produse naturale au efecte mai rapide şi vizibile când sunt folosite pe piele mai degrabă decât atunci când sunt consumate, din această categorie făcând parte mierea, zaţul de cafea, banana, laptele, castravetele, uleiul de măsline, uleiul de migdale dulci etc.
În principal uleiul de migdale este utilizat foarte mult în masaj, după cum se poate observa faptul că foarte multe produse destinate masajului au ca bază ulei de migdale. Acesta se absoarbe uşor, lăsând o piele catifelată, nu grasă şi îngrijeşte datorită efectelor calmante şi emoliente.
Beneficiile uleiului de migdale sunt variate, şi ar fi bine să le luăm în considerare pe unele dintre ele cum ar fi: conţine acizi graşi benefici pentru piele de aceea o catifelează şi o hrăneşte; calmează iritaţiile şi previne vergeturile; poate fi folosit pentru toate tipurile de piele; este un emolient foarte bun pentru pielea crăpată şi uscată; este recomandat pentru atenuarea cearcănelor; netezeşte ridurile şi previne îmbătrânirea pielii; hraneşte scalpul şi oferă strălucire părului; repară dermatite şi eczeme, arsuri superficiale; este un demachiant excelent, mai ales în cazul machiajului rezistent la transfer etc.
Având în vedere faptul că uleiul are atâtea proprietăţi îl recomand spre folosire pe tot corpul, din vârful firului de păr, până în vârful degetelor. Cel mai bine este să îl foloseşti după baie sau duş, în locul uleiului hidratant sau a cremei de corp, se aplică pe pielea umedă şi se masează până la absorbţie. Pentru păr, acesta poate fi masat pe pielea capului şi întins pe firul de păr înainte de spălat. Bucură-te de bogăţiile naturii şi renunţă la unele produse cosmetice care pe lângă chimicale, conţin si conservanţi dăunători pielii.

marți, 4 mai 2010

Surpriza!!!



STAY TUNED!!!

Summer look!!!



După cum ne-a obişnuit vremea, am trecut de la cizmuliţele de iarnă la sandale, fuste scurte şi topuri lejere. Să lăsăm şi machiajul să exprime fericirea îl legătură cu venirea verii. Pentru a evidenţia cât mai mult trăsăturile feţei vara aceasta ne vom axa pe culori calde, pastelate, demne de un machiaj... transparent.
Dacă tenul îţi permite poţi renunţa la fondul de ten, în favoarea unei creme hidratante răcoritoare cu SPF, care nu va bloca efectul benefic al razelor de soare asupra pielii tale. Este important de reţinut faptul că măştile (aplicate seara, înainte de culcare) cu castraveţi sau cu lapte sunt benefice tenului în această perioadă a anului. În cazul în care doreşti poţi aplica o pudră translucidă pentru uniformizare, după crema hidratantă.
Pomeţii pot fi răsfăţaţi cu nuanţe de piersică, roz pal, iar în cazul în care singura culoare folosită la machiaj este cea a pomeţilor (ochii doar cu rimel iar buzele cu un gloss transparent) poţi îndrăzni să foloseşti o nuanţă de lila.
Pentru machiajul ochilor este nevoie de un rimel rezistent la transfer, un creion negru sau maro şi un fard de pleoape de o nuanţă identică cu pielea ta, sau puţin mai deschisă. Creionul se aplică atât pe pleoapa mobilă cât şi pe cea fixă într-o linie foarte subţite, fardul se aplică pe pleoapa mobilă până la pliu, acoperind şi creionul. Rimelul se aplică îmtotdeauna “desenând” un zigzag de-a lungul genei. Machiajul ochilor este opţional, doar rimelul este un must have sezonul acesta. Sfatul meu este să nu folosiţi altceva decât rimel, decât dacă doriţi să corectaţi linia ochiului.
Se poartă sprâncenele groase cu forma cât mai naturală. Nu mai pensa sprâncenele foarte subţiri şi după o formă atipică celei în care au crescut ele în mod normal. Pentru un look natural este esenţial să le laşi să revină la forma lor iniţială şi doar să elimini firele care par a fi în exces.
Buzele trebuie hidratate foarte bine în fiecare dimineaţă şi seara mai ales pentru că vara au tendinţa de a se usca. Pentru machiajul natural descris anterior poţi opta pentru un gloss transparent sau roz pal sidefat.
În continuare....spor la inimi frânte!!!

marți, 23 martie 2010

Intreţinetea produselor de make-up


Produsele de make-up sunt o “binecuvântare” prin diversitatea lor. Spun acest lucru deoarece găsim produse speciale pentru tipurile de ten, pentru zi/seară, iarnă sau vară etc. Cu cât sunt mai multe şi diveste, cu atât ne dorim să avem din fiecare câte ceva. Lucrul cel mai important pe care multă lume îl uită este faptul că, şi aceste produse trebuie menţinute, trebuie să fie păstrate în ordine şi la un moment dat expiră şi astfel trebuie aruncate.

- Poţi folosi pentru stocare genţi speciale pentru machiaj care au tot felul de compartimente speciale şi sunt benefice şi pentru călătorii, acestea păstrând machiajul la întuneric şi îl fereste de umezeală. Genţile sunt diferite şi pentru toate buzunarele.

- Este important de ştiut faptul că aceste produse pot aduna bacterii de-a lungul timpului daca nu sunt păstrate cum trebuie. Ai aici câteva sfaturi care te pot ajuta.

- Nu adăuga apă în nici un produs; la un moment dat sfaturi din diferite surse (pentru ca fardul aplicat să reziste mai mult sau să fie mai intes) spuneau că puţină apă în fard va face minuni. Acest lucru este fals deoarece, în primul rând se întăreşte fardul şi în al doilea rând apa este un mediu proice pntru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor.

- Aplicatoarele trebuie schimbate regulat, la maxim 3-4 luni, între timp este important să fie spălate cu apa caldă şi cu un săpun cu PH neutru, şampon de bebeluşi sau săpun antibacterian cel putin odată pe săptămână, dacă nu la fiecare utilizare. Orice aplicator se masează uşor cu degetele în timpul spălării, cu atenţie la pensule să nu iasă perii. Se clătesc foarte bine şi se strang uşor cu un prosop pentru a înlătura excesul de apă apoi se lasă la uscat.

- Alte aparate cum ar fi ondulatoarele de gene sau penseta se curăţă cu o dischetă de vată folosită la demachiat şi alcool sanitar. Astfel se previne inmulţirea bacterilor. Partea gumată a aparatului de ondularea genelor se înlocuieşte odata la 6 luni, deoarece aceasta se uzează şi poate dăuna genelor.

- Dacă un produs îşi schimbă culoarea, consistenţa sau mirosul (de obicei capătă miros rânced) trebuie aruncat deoarece ori este prea vechi ori nu a fost păstrat în condiţii optime şi poate dăuna pielii.

- De asemenea, în general, produsele cosmetice expiră după aproximativ trei ani. Pentru a ţine mai bine minte cănd ai achiziţionat un produs şi când l-ai desfăcut poţi scrie cu un marker data pe el. În acest fel vei observa mai uşor dacă un produs a expirat. Pentru a fi mai chic poţi opta pentru nişte etichete drăguţe pe care poţi scrie data ca apoi să le lipeşti pe produsele tale. Avantajul este că eticheta protejează scrisul şi rămâne pe produs. Detalii şi comenzi poţi găsi pe http://www.onceopened.com/index.htm

- Este bine de reţinut faptul că anumite produse naturale găsite în comerţ sunt mai puţin rezistente în timp (expiră mai repede) decât cele care conţin mai mulţi conservanţi. Pentru a preveni acest lucru este bine să citiţi ingredientele sau cantinatea de conservanţi pe care o au.

- Cel mai important este ca, în momentul în care ai achiziţionat un produs cosmetic, să te asiguri că nu a fost deschis. Apoi este esenţial ca produsele să fie păstrate într-un loc întunecat, răcoros şi uscat, ferit de lumina directă a soarelui. Întotdeauna, după folosire, verifică dacă ai închis capacul produsului. În fapt, fondul de ten, pudrele, fardurile de ochi şi obraz trebuie ţinute într-un loc întunecat şi răcoros, pentru a le prelungi perioada de viaţă. Rujul trebuie ţinut în frigider într-o cutie, acest lucru pentru a se păstra textura rujului. Dacă pui şi creioanele de buze şi ochi în frigider, nu mai există şansele să se rupă în momentul în care le foloseşti sau le ascuţi.

Perioada de expirare după deschiderea produsului:




Ai aici câteva idei despre perioada de viaţă a unui produs de make-up din momentul în care acesta a fost deschis. Aceste sfaturi vin în ajutorul tău în cazul în care pe produs nu exista desenată cutiuţa cu capac deschis care indică perioada de expirare, de exemplu : 12M=12 luni.

Fondul de ten
  • Lichid – se păstrează timp de un an. Dacă îşi schimbă pigmentul sau mirosul trebuie aruncat. Fiind lichid, există mai multe şanse de dezvoltare a bacteriilor. Cel pe bază de ulei se poate păstra pe o perioadă de 18 luni.
  • Solid/pudră – au perioada cea mai lungă de viaţă, putând fi păstrate până la 3 ani dacă sunt ţinute în condiţii optime şi aplicatoarele sunt spălate şi schimbate regulat.
  • Anticearcănul poate fi păstrat timp de 12 luni dacă este lichid sau pe şi până la 18 luni dacă este pe bază de ulei sau dacă este stick.
Blush şi pudră
  • Fardul de obraz cremă sau pudră, trebuie ţinut între 6 luni şi un an. Fardul de obraz nu se aseamănă cu pudra de finisare după fondul de ten şi are această perioadă mai scurtă de menţinere deoarece conţine pigmenţi de culoare ce pot altera mai repede.
Creion de buze şi ochi, tuş
  • Creioanele în general pot avea durata de viaţă de până la 2 ani atâta timp cât sunt curăţate (ascuţite) înainte de fiecare utilizare (pentru înlăturarea impurităţilor de pe suprafaţa creionului)
  • Tuşurile de ochi trebuie ţinute între 3 şi 6 luni.
Ruj, luciu de buze
  • Luciul de buze are durata mai scurtă decât rujul, de 6 luni până la un an.
  • Rujul poate fi ţinut între 2-3 ani, dacă a fost păstrat în condiţii optime, dacă nu miroase ciudar (a rânced) şi dacă minim odată la 3 luni a fost introdus scurt de câteva ori într-un recipient cu alcool sanitar pentru curăţare.
  • Rujul cu factor SPF îşi poate pierde eficacitatea după 2-3 ani.
  • Dacă ai avut o răceală sau infecţie şi ai folosit ruj, este important să îl cureţi cu alcool după fiecare aplicare.

Fardul de ochi

  • Pudră – între 12 luni şi 2 ani
  • Lichid – între 12-14 luni
  • Aplicatoarele trebuie curăţate regulat cum am explicat în articolul anterior
  • În cazul unei infecţii aplicatoarele şi fardurile folosite trebuie aruncate imediat cum au apărut simptomele şi schimbate regulat până acestea dispar.
Rimelul
  • Perioada de viaţă este între 3 şi 6 luni
  • Rimelul intră cel mai des în contact cu ochiul (care fiind cald şi umed este raiul pentru bacterii) de fiecare dată când pensula ajunge în containerul rimelului şi apoi pe gene exista riscul contaminării, astfel, acest produs are durata de viaţă cea mai scurtă.
  • Dacă rimelul s-a uscat mai depede decât perioada de expirate poţi să îl ţii într-un pahar cu apă caldă pentru a se înmuia pasta, cu atenţie însă, capacul trebuie foarte bine închis pentru a evita pătrunderea apei în container.

marți, 9 martie 2010

Do’s and dont’s in Makeup




Foarte mulţi specialişti oferă informaţii perţioase despre machiaj...fracţionate, astfel îţi este greu să înţelegi exact ceea ce trebuie să faci când aplici machiajul, şi cum să o faci, prin urmare tot la salon ajungi. Pentru a nu fi total dependentă de stilist există câteva elemente Must Do. Urmând sfaturile de mai jos, vei observa că succesul unui machiaj reuşit va purta numele tău.
Cel mai important lucru este că, înainte de a aplica orice fel de machiaj, tenul trebuie să fie foarte bine curăţat şi hidratat. Aplică după aceea o bază pentru machiaj (fie cremă, ori un produs special ce serveşte ca bază). Vei observa cum tenul devine mai luminos, are aspect îngrijit, iar machiajul va avea un aspect proaspăt pe durată mai lungă.
Blend, blend...blend!!! Amestecă foarte bine culorile aplicate pe faţă, fie că este vorba de fardul de ochi, fie că este vorba de blush, sau tonuri diferite de pudră. Orice culoare aplicată trebuie foarte bine amestecată cu restul culorilor sau cu fondul de ten, deoarece vrem să obţinem un aspect foarte bine finisat. În plus, cu siguranţă oricine a criticat pe tipa de langă, care are două pătrate albastre sau negre pe ochi, în loc de un smokey eyes de admirat. De asemenea, nu exageraţi cu straturile de fard....clovnii sunt draguţi doar la circ!


Anul acesta se poartă genele lungi!!! Este important în acest caz să contactezi un specialist în detrimentul achiziţionării genelor din comerţ. În primul rând, din punct de vedere estetic, genele aplicate fir cu fir de un specialist arată mult mai bine decât cele din comerţ tăiate de noi acasă pentru a găsi look-ul perfect. De asemenea cu privire la produsele folosite pentru fixarea lor, pot fi mai dăunătoare cele găsite în comerţ. Tot cu privire la estetică, varietatea formei , lungimii şi desimii genelor, cu un finisaj perfect, se obţine numai la salon

marți, 9 februarie 2010

Mască pentru păr cu avocado


Masca pentru păr cu avocado este de asemenea foarte bună pentru hrănirea şi fortificarea părului. Pentru aceasta este nevoie de un avocado pisat, amestecat cu o linguriţă de miere şi două linguriţe de ulei de măsline până se obţine o pastă. Amestecul trebuie aplicat pe păr şi lăsat să acţioneze pentru 20 de minute sau 40 de minute pentru cei care au timp. după aceea părul se spală normal cu şampon şi se clăteşte bine.


Aceste trei ingredinete conţin proteine şi vitamine care dau strălucire şi supleţe părului, de aceea poate fi alternată cu masca descrisă în articolul anterior.

TIPS:

Pentru un păr lucios şi mătăsos

- clăteşte părul la sfârşit cu apă rece.

- stoarce o jumătate de lămâie şi pune sucul într-un spray. Pulverizează pe toată suprafaţa părului umed, cu atenţie să nu fie în exces.

Mască pentru păr

Masca de păr care a dat rezultate uimitoare în cazul tuturor celor cărora le-am recomandat-o se face dintr-un amestec de două linguri de ulei de măsline, două gălbenuşuri de ouă, o lingură de coniac, câteva picături de zeamă de lămâie şi o linguriţă rasă de miere (pentru par lung /des se recomandă dublarea cantităţilor).

Înainte de aplicarea măştii trebuie să îţi umezeşti bine părul pentru a o aplica mai bine de la rădăcini pe toată lungimea firului de păr. ulterior, poate cel mai important lucru este faptul că, după aplicare, părul trebuie înfăşurat cu un prosop stors, care a fost ţinut în apă fierbinte (sau cât de caldă poţi suporta).
Pentru o hidratare cât mai bună şi rezultate optime, masca trebuie ţinută între minim o oră până la trei sau patru ore, în funcţie de timpul disponibil. Dacă foloseşti această metodă de două ori pe lună vei vedea cum părul capătă strălucire şi putere.

luni, 8 februarie 2010

Valentine's day makeup

Se apropie Ziua Îndrăgostoţilor şi cu siguranţă ai deja planuri pentru acest eveniment. Fie că ieşi cu iubitul, soţul, sau cu prietenele pentru a pândi tipii singuri, trebuie să arăţi perfect pentru această ocazie.

În anul 2010, trend-ul în machiaj se centrează pe buze şi mai puţin pe ochi. Look-ul nude al buzelor este înlocuit de pasiunea culorilor aprinse cum ar fi roşu de Burgundia, violet, vişiniu etc. Nu se renunţă de tot la machiajul ochilor dar acesta trece în planul secundar, lăsând loc buzelor bine conturate, senzuale.
Gândindu-mă la expresia “Kissable lips...” am ales să descriu un machiaj care în seara de Valentines te va face să te simţi senzuală şi... gata de acţiune.

Cum am menţionat în articolele anterioare este important ca tenul tău să fie bine curăţat şi hidratat înainte de a începe să te machiezi. Foloseşte un fond de ten fluid, deoarece este mai uşor de întins şi nu la fel de pretenţios ca un fond de ten ce conţine şi pudră. Poţi aplica o pudră uşoară translucidă pentru fixare. Pentru ochi foloseşte un creion contur sau tuş, trasând o linie foarte subţire la baza genelor superioare. Pentru luminozitate foloseşte un fard în nuanţe de argintiu, champagne sau alb perlat pe toată pleoapa, trasând şi o linie subţire sub gene pe pleoapa fixă. Anul acesta se poartă genele false aşa că nu ezita să încerci acest look mai îndrâzneţ. Pensează foarte bine apoi conturează sprâncenele cu un creion special pentru acestea. Cum am spus mai devreme acest machiaj scoate în evidenţă buzele. Este important să fie bine hidratate, astfel foloseşte un balsam de buze, lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi tamponează cu un şerveţel uscat pentru a lua surplusul. Aplică fond de ten pe buze pentru fixare apoi ia un creion, de culoarea pe care ai ales-o (roşu de Burgundia, vişiniu, violet, maro închis, chiar şi un roz puternic sidefat) şi aplică-l pe toată suprafaţa buzei cu atenţie la contur. Apoi aplică rujul (de preferat rezistent la transfer) cu atenţie, dacă îţi este greu să îl aplici normal, foloseşte o pensulă pentru ruj. Pe final poţi folosi un blush roz pal şi un rimel rezistent la transfer sau gene false. Acum că ştii cum poţi obţine un look sexy şi misterios, pot doar să îţi urez... Happy Valentine’s Day!

marți, 26 ianuarie 2010

Extravagant!!!



Întotdeauna încercăm să fim în pas cu moda, chiar şi în privinţa machiajului. Cu toate astea foarte multe dintre noi nu au îndrăzneala să încerce ceva mai...extravagant. Pentru o seară specială în care vrei să ieşi în evidenţă poţi încerca o variantă de machiaj mai îndrăzneaţă.

Să începem cu fondul de ten. Fiind iarnă poţi opta pentru un fond de ten lichid dar cu acoperire mai mare. Pentru aplicare poţi folosi degetele sau bureţi speciali; pudra translucidă poate avea în componenţă şi sclipici, o poţi aplica pe toată faţa pentru un finisaj mai bun. Blush-ul aplicat pe pomeţi şi înspre tâmple poate fi în tonuri de caisă pentru un ten alb, sau piersică, adesea mai roşiatic, pentru un ten exotic. În cazul ochilor trebuie să alegi culorile in funcţie de outfit-ul pe care îl ai. Pe pleoapa mobilă până la pliu aplică un verde mai închis din colţul intern al ochiului până în exterior, urmând linia pliului. De la pliu, în degrade înspre arcadă foloseşte un mov închis. Pentru a fi uşor să amesteci culorile între ele poţi folosi pentru final un auriu sau un fard sidefat neutru, sau cât mai apropiat de tenul tău, pe care să îl aplici pe arcadă începănd de sub sprâncene înspre fardul mov, cât şi în colţul interior al ochiului pentru luminozitate. Pe pleoapa fixă, cât mai aproape de gene, trasează o linie subţire cu culoarea verdede la exterior până la colţul interior unde ai aplicat fardul deschis la culoare. Un luciu de buze roz sidefat sau transparent va da lovitura de graţie a acestui machiaj. Poţi folosi rimelul în două straturi, cu atenţie pentru ca genele să nu pară încărcate. Pentru sprâncene poţi folosi un creion special, cu atenţie însă, să nu pară pictate.
Este lesne de înţeles că un astfel de machiaj nu poate fi purtat ziua când mergi la o cafea cu prietenii dar seara la o petrecere mai specială succesul tău va fi garantat.

vineri, 22 ianuarie 2010

Sa vorbim de Urban Decay


Urban Decay Primer Potion este o linie de produse comercializată de Sephora. Am ales să încep prin a descrie produsele Urban datorită unei prietene foarte bune care m-a înnebunit cu ele şi avea dreptate. De această dată voi descrie produsul minune care te ajtă să-ţi păstrezi machiajul impecabil oricât ai sta cu el şi indiferend de condiţiile meteo cu care te confrunţi. De fapt acest produs este o bază de machiaj pentru pleoape. Trebuie aplicat pe pleoape înainte de a începe să pui orice altceva (creion, tuş, fard). După aplicarea bazei poţi începe să te machiezi. Surpriza constă în faptul că alpicarea se face mai bine, uniform, culorile sunt mai vii, fardul nu se va aduna după o perioadă în pliul ochiului iar rezistenţa în timp a machiajului este uimitoare. La fel de călduros cum mi-a fost recomandat acest produs de către prietena mea, îl recomand şi eu tuturor persoanelor care vor ca fardul să reziste şi să arate impecabil.
Produsul se găseşte deja în România în magazinele unde există Sephora, dar îl puteţi găsi şi pe internet la preţuri poate mai mici decât în ţară.

Mai multe detalii pe acest site: http://www.urbandecay.com/

marți, 19 ianuarie 2010

makeup story = love story


Un make-up story reuşit nu poate fi complet fără o poveste de dragoste adevărată. Fiecare a avut câte o poveste de dragoste pe care o va ţine minte toată viaţa iar trupa Parlament te invită să o împărtăşeşti pe a ta... şi având în vedere că Şapte Seri Braşov oferă un weekend la munte câştigătorului sau câştigătoarei cu cea mai frumoasă sau sinceră poveste, cred că este o metodă extraordinară să îţi aduci aminte de momente, fiori, zâmbete, dragoste şi să ajungi şi la munte cu această ocazie.

Make love, not war!!!

Blog-ul trupei Parlament: http://parlamentband.blogspot.com/

luni, 18 ianuarie 2010

Party… Party… Make-up Party


În această perioadă există multe party-uri în oraş. Câteodată nici nu ştii ce să alegi mai întâi. Şi având în vedere că, noi fetele, ne mobilizăm mai greu când e vorba de aranjat, îţi voi arăta cum să îţi faci un make-up simplu de party.
Hai să petrecem în stil Marilyn Monroe...o femeie stilată, cu un make-up de invidiat tot timpul. Curăţă faţa pentru înlăturarea impurităţilor. Apoi aplică o cremă puternic hidratantă deoarece este frig, tenul trebuie protejat. Următorul pas este un anticearcăn foarte bine întins pe pleoapa fixă, sub gene. Fondul de ten, culoarea pielii, mat, este de preferat să fie lichid şi întins foarte bine cu degetele. Această operaţiune ar fi bine să o faci la lumina zilei direct sau la lumina unui bec puternic. După aplicarea fondului de ten urmează aplicarea unei pudre translucide, start subţire. Foloseşte un creion sau un fard special pentru sprâncene şi conturează-le discret, nu prea puternic pentru evitarea aspectului neplăcut de mască. Fardul de obraz, un roz pal, trebuie aplicat pe pomeţi în momentul în care zâmbeşti. Pentru o faţă rotundă sau mai plinuţă mai poţi aplica sub pomeţi un fard maro, discret, pentru subţiere. Buzele trebuie date şi cu fond de ten pentru o rezistenţă mai bună a rujului, care poate să aibă culoarea roşie închisă sau mai deschisă, în funcţie de ten şi de culoarea părului. Conturează cu o linie subţire ochii, cu un creion rezistent sau cu tuş pe pleoapa mobilă la baza genelor, cu prelungirea unei codiţe care să dea efect de ridicate a colţului ochiului. Pe toată pleoapa mobilă poţi aplica un fard neutru, culoarea pielii, uşor sidefat, pentru luminozitate. Aplică rimel din abundenţă cu menţiunea să nu pară incărcat, sau poţi încerca gene false.
Şi nu uita regula de aur: „Diamonds are a girl’s best friends!!!”